Forsmag på vandreudstillingen "Maleriet som værktøj"


udstillingen kan rekvireres
Den døde fugl: Malet på højkant. En kvinde, halvt pige og halvt voksen, tynget af angst, skyld, skam og sorg. Som at have en død fugl hængende på nakke og skuldre. Når man drejer billedet til vandret, hviler hun trygt i favnen på en stor rolig fugl.

Kulturelle gener: Begge forældre bærer drømmen om barnet, som er slægtens og kulturens videreførelse i deres billede. De store organiske blade er vildskud. Vildskud vil altid fylde langt mere i deres øjne.

Krop og sjæl hænger sammen: ...mit hoved var ved at sprænges af spændinger i nakke og skuldre. Kraniosakralterapi gav energi til hele kroppen..... Billedet er malet vandret. Når man rejser det på højkant, beskriver det bedre den følelse af, at energien strømmede til mig fra et sted i universet.

Sjælegener: kalder jeg dette billede. Det forstiller min sjæls udvikling fra tosseglad og sorgløs padde til det, den rummer nu. Den vingede slange er det mexicanske symbol for død og genfødsel. Noget må dø, for at nyt kan opstå.

Varm mor - kold mor: Dette billede er meget konkret. Det handler om moderrollen og om hvordan man kommer videre med bevidstheden om, at man ikke kan undgå at komme til at give sine børn nogle skrammer - og at man også selv har fået sine skrammer....

Min indre vismand: viste sig at være en hvidskægget mand omgivet af gyldent lys. Han ser hverken dansk eller kristen ud. Hvem var han?
Se billedet herunder.

Depression: Min personlige forståelse af depression blev, at man midlertidigt mister evnen til at lukke lyset ind. Med hjælp og indsigt i depressionens/træets væsen, kan man lære at lukke lyset ind igen.

Selvportræt: For at lære min indre vismand at kende, besluttede jeg at male hans ansigt i stort format. Det resulterede i et selvportræt! En overraskelse der gav blandede følelser.
Nissen flytter med: Du kan flytte alt dit jordiske gods, men flytter du ikke dig selv og dine holdninger, ændres ingenting. Arbejde/fritid: Hvor slutter arbejdet og hvor strarter fritiden? Et evigt problem for mig...

lehner.dk Vandreudstilling "Maleriet som værktøj" tilbage til udstilling